10 sleutels tot onze dromen

In een droom sloten, veranderen we in een andere dimensie van ons bestaan, de symbolen en mechanismen waarvan mysterieus lijken. Laten we proberen ze te ontcijferen door te verwijzen naar de moderne gegevens van neurofysiologie en psychoanalyse.

Interesse in dit onderwerp ontstond gisteren niet: in het British Museum zie je de papyrus gevonden in Thebe 1350. BC. Eer., waar meer dan 200 dromen worden vastgelegd met passende interpretaties. Maar het begrip van dromen veroorzaakt nog steeds controverse en boeit velen van ons. Laten we proberen tien van de meest interessante vragen over dromen te beantwoorden.

een. Is er een techniek waarmee je dromen kunt onthouden?

Oh zeker. Als je je dromen echter vergeet, dan waarschijnlijk omdat ze ze nooit serieuze aandacht hebben besteed. Die schuldig is? Een cultuur die, als je de psychoanalyse opzij laat, niet veel belang hecht aan dromen en het moderne leven: ‘s ochtends worden we opgevoed door de wekker, en we staan ​​te snel op, bang om te laat te zijn voor het werk. En omdat dromen voorkomen aan het einde https://www.toproof.be/over-ons/ van de natuurlijke slaapcycli, verdrinken ze onmiddellijk in mentale activiteit in de realiteit.

Sommigen blokkeren onbewust het terugroepen proces, om de onderdrukte kant van de psyche niet te ontmoeten. Bovendien bleek het dat in de fase “snelle slaap”, die alleen gepaard gaat met dromen, er geen synchronisatie is van de hippocampus -neuronen (het vertrek van de hersenen waar de herinneringen worden gevormd) en neocortex (waar ze worden opgeslagen). Misschien is dat waarom we ons niet herinneren waar we van hebben gedroomd.

De beste manier om je droom te herinneren is om 15 minuten eerder dan normaal een alarm te beginnen, in bed te blijven zodat de beelden voor de mentale blik passeren en opschrijven wat ze zagen. Hoe meer tijd we hieraan besteden, hoe meer we opschrijven, hoe beter we de dromen kunnen herinneren.

2. Wat er ‘s nachts in mijn hersenen gebeurt?

Elke nacht vouwt elk 90 minuten van verschillende slaapcycli elk. In eerste instantie wordt slaperigheid vervangen door een oppervlakkige droom, waarna de eerste cyclus begint: een diepe “langzame droom” vindt plaats zonder dromen, die wordt vervangen door een “snelle slaap” met dromen, vergezeld van snelle oogbewegingen. In de pasgeborene is “snelle slaap” de helft van de totale tijd van de slaapcyclus, bij kinderen van jonger dan twee jaar van 30-40%, en bij volwassenen-15-25%.

3. Als ik me iets op de rand van slaap kan voorstellen en verschijnt, is het een echte droom of niet?

Niet echt. Echte dromen zijn onbewuste mentale activiteit, en wanneer we dromen, zweeft bewustzijn volgens de wil van verbeelding, maar we behouden er min of meer controle over. In deze toestand genereert de hersenen alfa -golven, zoals voordat ze in slaap vallen, maar hun frequentie is iets lager.

Als ze zeggen dat het kind “zweeft”, is hij in de Alpha Waves -modus. Dit geldt voor ontspanning. Dan, terwijl het lichaam ontspant, hebben we spontaan vreemde beelden die hypnagogisch worden genoemd: dit is de invasie van de droomcomponent van “snelle slaap” in een waakzaamheidstoestand. Dergelijke borderline -staten zijn onder meer lopen in een droom (lunatisme), narcolence (een neiging om in slaap te vallen in het midden van de zin), “herinneringen” van de ontvoering door buitenaardse wezens.

vier. Kan een vreemd geluid mijn dromen beïnvloeden?

Tijdens de slaap gaan de oren niet uit! Anders zou het voor ons moeilijker zijn om ‘s ochtends wakker te worden. Op dezelfde manier kunnen de woorden, het geluid van een gevallen object, elke ritserij goed integreren in de plot van een droom en zelfs veranderen. Als je in een staat van oppervlakkige slaap bent, dan kunnen zelfs zeer zwakke geluiden je wakker maken.

Een aangename of onaangename geur, iemands aanraking, licht van licht beïnvloedt ook. Als je scherp wakker bent, heb je misschien een aandoening die bekend staat als de traagheid van de slaap waarin de persoon volledig gedesoriënteerd is: hij werd sociaal wakker en beschouwt zichzelf klaar om dagelijkse taken uit te voeren, en functioneel slaapt hij nog steeds. Dit is een van de opties voor schending van de grenzen tussen slaap en realiteit.

5. Waarom nog steeds dromen nodig hebben?

Voor neurofysiologen is dit tot nu toe een geheim. Zoals echter, waarom we over het algemeen slapen. Natuurlijk heeft elke wetenschapper in dit opzicht zijn eigen hypothesen. In de boeken “Castle of Dreams” en “The Kidnapper of Dreams” schrijft de klassieker van de moderne somnologie Michel Zhouve dat “snelle” slaap dient voor de genetische programmering van de hersenen: het stelt je in staat om de basisvormen van gedrag van ons te vormen soorten in de baby en de volwassene om ze te onderhouden.

En de Nobelprijswinnaar van de fysioloog Francis van de Nobelprijs is van mening dat dromen nodig zijn om te vergeten: op dit moment zijn alle indrukken die op de dag zijn verzameld en de in het geheugen opgeslagen indrukken worden gereorganiseerd om enkele herinneringen te elimineren en anderen te behouden.

Volgens psychoanalytici hebben ieder van ons dergelijke verlangens en impulsen die worden vervangen, omdat ze onaanvaardbaar zijn voor bewustzijn. In dit geval vereist energie ontslag, en met behulp van een droom is de hersenen bevrijd van de opkomende mentale stress. Daarom noemt Freud de droom “koninklijk pad naar het onbewuste”.

6. Ik droom vaak van nachtmerries. Hoe je ze kwijt kunt raken?

Nachtmerries zijn dromen van angst, pijn of onverklaarbare angst. Deze pijnlijke dromen die iedereen periodiek dromen kan worden veroorzaakt door vele redenen: onopgelost conflict, lichamelijke klemmen, te dicht diner. Ze worden alleen een probleem als je elke nacht wakker wordt met een kreet en niet meer in slaap kan vallen, omdat je bang bent om een ​​nieuwe nachtmerrie te zien.

Archetypen ontstaan ​​in dromen wanneer onze psyche de onaanvaardbare situatie moet vervangen van degene die er meer bij past

In dit geval hebben we het meer over posttraumatische nachtmerries die helpen om ondraaglijke emoties te overwinnen veroorzaakt door ongeluk (zoals oorlog, natuurramp, seksueel geweld, auto en luchtvaartmaatschappij. )). Ze vereisen de hulp van een psycholoog.

Maar iedereen is in staat om met “normale” nachtmerries om te gaan. U kunt bijvoorbeeld onafhankelijk werken om pijnlijke scènes te visualiseren, waardoor ze een dramatische intensiteit ontnemen en vervolgens een positieve manier opnieuw afspelen. Dus ze komen niet “af van nachtmerries”, ze zijn opgelost als een probleem.

7. Ik zie symbolen uit mijn leven in een droom. Waarom?

Elementen van het dagelijks leven maken alleen uit van 30 tot 40% van de inhoud van dromen. Met betrekking tot de rest van Karl Gustav Jung in het werk “Man and Its Symbols” legt uit dat dit de zo -aangedreven archetypen zijn. Hij verdeelde het onbewuste van elke persoon in twee “gebieden”.

Persoonlijk onbewust – een product van levenservaring en ervaringen van ieder van ons. En het collectieve onbewuste is een echte oceaan van informatie die wordt gegenereerd door alle menselijke ervaring vanaf het begin der tijden. Het was daarin dat universele symbolische onderwerpen, archetypen geleidelijk kristalliseerden.

Dragon, grote moeder, held, wijze oude man, vis, zand – dit zijn slechts enkele van de duizenden bestaande archetypische beelden. Een held die een draak, de doop, kosmische ramp vermoordt – dit zijn al archetypische motieven. Ze ontstaan ​​in dromen wanneer een probleem hen in gang zet en wanneer het nodig is om de psychologisch onaanvaardbare situatie te vervangen van degene die meer de psyche regelt. Dus deze symbolen hebben ook betrekking op het dagelijks leven, alleen moeten ze worden ontcijferd.

acht. Kan ik mijn dromen zelf interpreteren?

Ja, maar hiervoor heb je training nodig! Freud toonde aan dat een droom niet alleen een rebus is, zoals ze er eerder aan dachten, het is verbonden met de individualiteit, met hoe we zijn geregeld. Bovendien varieert de interpretatie van karakters aanzienlijk, afhankelijk van of u zich houdt aan de Freudiaanse, Yungiaanse, Adler of transpersoonlijke benadering. En ook afhankelijk van de omstandigheden waarin u dat bent.

9. Ik zag toevallig al een ramp in een droom voordat het gebeurde. Dit is wat een speciaal geschenk?

Profetische of telepathische dromen zijn natuurlijk iets uitzonderlijks. Maar het feit dat ze zeldzaam zijn, betekent niet dat ze helemaal niet gebeuren. Al meer dan veertig jaar zijn er in dit gebied talloze experimenten uitgevoerd. De meest roem waren studies van de Amerikaanse psychoanalyticus van de Ulman Mountain. Ze tonen het bestaan ​​van voorgevoel en telepathie in een droom.

© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞11 分享
评论 抢沙发
头像
欢迎您留下宝贵的见解!
提交
头像

昵称

取消
昵称表情代码图片